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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, L. de O.; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N. Microencapsulation of the Extract from Euterpe edulis Co-product: An Alternative to Add Value to Fruit Agro-Chain. Waste Biomass Valorization, 2020. p. 1-12.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, L. de O.; BRITO, M. O. de; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N. Chemical stability of microparticles elaborated with hydroethanolic extract from Euterpe edulis co-product. In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 4., 2019, Rio de Janeiro. Sustentabilidade e inovação na ciência dos alimentos: impactos na bioeconomia: caderno de resumos. Rio de Janeiro: UNIRIO, 2019. p. 11. SIAN. 17 e 18 de junho de 2019. Oral. R001.

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3.Imagem marcado/desmarcadoREIS, C. C.; FREITAS, S. P.; LORENTINO, C. M. A.; FAGUNDES, T. DA S. F.; MATTA, V. M. da; SANTOS, A. L. S. DOS; MOREIRA, D. L. L. T.; KUNIGAMI, C. N.; JUNG, E. P.; RIBEIRO, L. DE O. Bioproducts from Passiflora cincinnata Seeds: The Brazilian Caatinga Passion Fruit. Foods, v. 12, n. 13, e2525, 2023.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/06/2020
Data da última atualização:  18/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RIBEIRO, L. de O.; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N.
Afiliação:  Leilson de Oliveira Ribeiro, UFRJ; Suely Pereira Freitas, UFRJ; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; Eliane Przytyk Jung; Claudete Norie Kunigami.
Título:  Microencapsulation of the Extract from Euterpe edulis Co-product: An Alternative to Add Value to Fruit Agro-Chain.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Waste Biomass Valorization, 2020. p. 1-12.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12649-020-01122-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the main characteristics of microparticles obtained from an extract of the Euterpe edulis (juçara) co-product, and in addition evaluate their stability during storage at 30 °C for 60 days. For this purpose, the wall material composition, for spray dryer process, was selected by means of sedimentation assays from suspensions formulated using modified starch, maltodextrin, and whey protein concentrate. The most stable suspensions were those formulated using 100% modified starch and modified starch?+?maltodextrin (1:1). Microparticles were evaluated for determination of moisture, solubility, hygroscopicity, morphological characteristics, particle size, phenolic compounds, antioxidant potential, and glass transition temperature. The results showed that the physical characteristics of the microparticles were not influenced significantly by the reduction of modified starch percentage in the formulations, except for glass transition temperature. Microparticles presented solubility higher than 76%, and hygroscopicity less than 9%. Spherical microparticles with an average size of less than 10 ?m were obtained. The highest process yield (62%) and glass transition temperature (47 °C) were observed when suspension was elaborated using modified starch only. After 60 days, microparticles presented anthocyanins retention superior to 92%, as well as 80%, 99%, and 99% retention of the antioxidant capacity by DPPH, ABTS, and FRAP methods, respectivel... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Physical characteristics; Stability study.
Thesagro:  Euterpe Edulis.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Food technology; Spray drying.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14982 - 1UPCAP - DD
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